Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Image

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το οποίο συνήθως αναφέρεται απλά ως Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι πανεπιστήμιο με έδρα την Καλλιθέα Αττικής.

Ιδρύθηκε το 1930 ως Ελευθέρα Σχολή Πολιτικών Οικονομικών Επιστημών από την Εταιρεία Εκπαιδευτική Αναγέννησις και ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα στις 18 Νοεμβρίου 1930.

Η σύνδεσή του με το κράτος επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Υπουργού Παιδείας.

Το 1931 μετονομάστηκε σε Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών, προς τιμήν του Αλέξανδρου Πάντου που άφησε κληροδότημα για την ίδρυση της σχολής, το 1937 ανακηρύχθηκε σε ανώτατη σχολή και γίνεται ίδρυμα δημοσίου δικαίου και το 1939 έλαβε την ονομασία Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίων Υπαλλήλων.

Είναι το πέμπτο αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και η πρώτη σχολή πολιτικών επιστημών της Ελλάδας. Σήμερα το Πάντειο Πανεπιστήμιο διαθέτει εννέα ακαδημαϊκά τμήματα, τα οποία καλύπτουν το φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1837 και απετέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, αλλά και την περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ρόλος του υπήρξε καθοριστικός, τόσο από ιστορικής όσο και από κοινωνικής απόψεως, βρέθηκε εξ αρχής στο επίκεντρο των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών του τόπου και συνεχίζει να διακρίνεται χάρη στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και την ισχυρή παράδοσή του.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο προσφέρει σπουδές σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και στοχεύει στην άρτια εκπαίδευση, την καινοτομία και την προαγωγή της επιστήμης μέσω της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας. Σημαντική εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα πραγματοποιείται στις 76 Πανεπιστημιακές Κλινικές και στα 210 εργαστήρια που βρίσκονται κατανεμημένα σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του ΕΚΠΑ.

Image

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο παρακαλώ επικοινωνήστε:

T. +30 2310 433099

FOLLOW US

facebook